Zelo zanimivo je opazovati in izkušati, kam vse nas življenje popelje in kakšne izzive nam prinaša na pot. Vsi imamo določena področja, kjer čutimo podporo ter stvari stečejo lažje in so hkrati tudi področja, kjer nam le-te primanjkuje. Ko sem bila pred leti na djotish reading-u svojega življenja, je natalna karta točno pokazala, kje potrebujem več energije za spremembo in kje se te zgodijo hitreje. Ja, stvari so veliko večje od tega, kar mislimo, da vemo o sebi in nasploh o življenju. Naj poudarim, da djotish poda usmeritve in ne napoveduje prihodnosti. Vsi imamo v sebi moč ustvarjanja svoje realnosti in izkušenj, ki si jih želimo doživeti. 

Na nek način bi lahko rekla, da ima vsak človek izpostavljeno temo, s katero se ukvarja tekom življenja in besedo, ki najbolje izstopa. In kaj je beseda mojega življenja? Karta je izpostavila besedo izražanje. Prinaša mi tako izziv kot tudi darilo, kadar izhajam iz sebe in sledim intuiciji.

Izražanje svojih misli, čustev in nasploh notranjega sveta ni vedno lahko. Na srečo si v življenju tudi opremljen z orodji, ki ti omogočajo, da svojo besedo lažje in postopoma v polnosti zaživiš. V mojem primeru sem se že zelo zgodaj v otroštvu izražala skozi ples, nato je pomembno mesto dobila joga, ki mi omogoča poglobljen stik s seboj ter lahkotnejše ustvarjanje na področju oblikovanja in umetnosti. Vprašanje, ki sledi in velja za vsakogar pa je, ali izrazimo tisto, kar resnično želimo ali ne. Smo avtentični ali popačimo svojo iskrenost in resnično moč. Življenje nam na pot pošilja ljudi in situacije, v katerih se moramo odločiti komu slediti, sebi ali nekomu drugemu. Zanikati sebe in ugoditi drugim ali ostati zvesti sebi ter svoji avtentični naravi. Velikokrat jo zanikamo zaradi naučenih miselnih konceptov, prepričanj in določenega načina čustvovanja. In tu pride na vrsto delo na sebi. Le na takšen način odkrivamo svoje bistvo in se osvobodimo tistega, kar nas ne podpira in zgolj omejuje. Vsakokrat, ko delujemo nasproti sebi, to tudi občutimo z notranjim nemirom.

Delo na sebi prinaša marsikatero spoznanje. Jaz jim pravim kar “aha momenti”, ker razsvetlijo poti, ki te vodijo v napačno smer in končno spregledaš, kje je tvoje pravo mesto. Pri sebi opažam in čutim, koliko so ti momenti dragoceni in izredno transformativni. Izboljša se zavedanje samega sebe, kar pa prinaša tudi mnoge in vsekakor potrebne spremembe v življenju. Avtentična narava prihaja vedno bolj do izraza. Kar naenkrat se upaš izraziti in zasijati. Pristno moč in mir bomo vedno našli v sebi in nikoli zunaj sebe.

Bodi ti, vedno in povsod.

Kaj je pa tvoja beseda?

Avtorica: Maja Maselj

Deli prispevek s svojimi prijatelji!