No povej, Kdo si?

Povej, kaj so tvoje vrednote, prioritete, želje, cilji, o čem razmišljaš pred spanjem in zjutraj, ko odpreš oči, ob katerih stvareh se ti prebudi nasmeh na obrazu? Smo skupek vseh odločitev, ki jih skozi svoje življenje sprejemamo. Smo vsa prepričanja in vzorci, s katerimi se identificiramo, se v njih ujamemo ali pa znamo izstopiti in se povzdigniti na višjo raven zavedanja o sebi ter svetu okoli sebe.

Udeležujem se različnih delavnic in izobraževanj osredotočenih na osebno rast ter energijsko delo. Od vseh poglabljanj v različne tematike pa na koncu najbolj izstopa vprašanje:˝ Kdo sem?˝. To se je potrebno v življenju večkrat vprašati in se nad vprašanjem tudi zamisliti. Nanj z lahkoto odgovorimo, če se poistovetimo z vsemi preteklimi izkušnjami, s svojo izobrazbo, delom, številkami na bančnem računu ter različnimi vlogami, ki jih igramo v svojem življenju … a v trenutku, ko vse te nalepke odstranimo smo kdo? V člankih zasledimo, da smo vse, od zavesti, ljubezni, svetlobe … pa znamo to res začutiti in skladno s tem tudi živeti? Ali z veseljem še naprej zbiramo nove nalepke, ker naj bi bili zaradi njih bolj všečni drugim oziroma bi naš ego povzdignil glavo ter se potrepljal po rami? V razmislek, pot do odgovora ni tako enostavna kot se na prvi vtis glasi vprašanje.

Torej, kdo sem pa jaz? Lahko odgovorim kaj mi piše na nalepkah, ki sem jih prejela od drugih ali izbrala sama. Sem umetnica, oblikovalka vizualnih komunikacij, učiteljica joge, mentorica kreativnega risanja, reikistka. Nekateri pravijo, da sem preobčutljiva oseba, drugi, da sem senzitivna. Sem hči, sestra, prijateljica in še bi lahko naštevala … sezname imamo vsi zelo dolge.

Ampak meni to ne pove veliko, več pove to, da se rada povezujem z ljudmi in jih začutim na drugih ravneh. Obožujem mir ter občutek svobode znotraj sebe, zelo rada pa se tudi iz srca nasmejim. Predvsem pa sledim svoji intuiciji in se prepustim, da se skozi mene izrazi tisto, kar potrebuje svoj izraz v tej realnosti. Vsaka intuitivna misel in dejanje, ki ji sledi, mi ni vedno logična in smiselna ampak čas pokaže njen namen in notranje vedenje, da drugače sploh ne bi moralo biti. Vsak impulz znotraj mene ima svoj namen. Ta je, da uresničujem svoj potencial in pa tudi, da izkusim malo manj prijetne izkušnje iz katerih osebnostno rastem, če le ozavestim ter sprejmem lekcijo. Vsekakor pa ni vedno lahko. Teorija je ponavadi lažja od prakse. Vem pa to, da je teorija le skupek besed, praksa pa je življenje. Slednje mi pomeni več. Odgovor na vprašanje :˝ Kdo sem? ˝ pa mi še vedno ostaja izziv. Je namreč vseživljenjsko raziskovanje. Potovanje, ki nima velike veze z razumom, temveč bolj s čutenjem svoje esence.

Izražati tisto, kar v tebi že ves čas utripa in čaka, da uporabiš svoj glas in besede, svoje telo in svoj pogum. Ja, srce čaka nate, ves čas! Ne pusti, da se skriva v senci in dovoli, da izrazi svoj ritem. Ne bo te čakalo večno, kajti dano nam je določeno število bitov. Čas na Zemlji nam je odmerjen. Pravijo, da si dva ritma srca nista enaka, ali čutiš svojo edinstvenost? Sploh čutiš kako tvoje srce bije znotraj tebe?

No povej, Kdo si?

Avtorica: Maja Maselj

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Log In

Don’t have an account?