Joga je droga!

Joga je droga, ampak tista prava, ki je za nas zdrava. Večina ljudi asociira jogo s sproščanjem, kar tudi je del prakse, ampak je joga veliko več kot le to. Je način življenja, in ko jo vključimo v svoj vsakdan, začnemo svoje življenje drugače dojemati in postopoma razumemo ter sprejemamo stvari, ki jih dotlej nismo. Na svojih jogijskih urah vedno poudarjam, da s prakso vzpostavljamo stik s svojim resničnim izrazom in lupimo plasti balasta, ki pokriva našo avtentičnost. V praksi joge se naučimo prisluhniti intuiciji in začutimo, da naše srce ves čas s svojim bitjem trka na naše fizično telo in nas opozarja, da bije za naše sanje, cilje in želje. Ne bije za to, da bi bili podobni drugim, ampak, da bi bili podobni sebi.

Dostikrat slišimo, da se za jogo odločijo ljudje, ki iščejo nek duhovni smisel življenja. V resnici je joga za vsakega in ne samo za iskalce nekakšnega razsvetljenja. Duhovno življenje živimo ves čas svojega obstoja in ne zgolj, ko se odločimo za prakticiranje vadb, ki obljubljajo marsikaj drugega kot pa sprejemanja svojega življenja in svoje poti.

Razlogi za jogo so lahko različni. Morda si želite s prakso povečati moč in fleksibilnost telesa, lahko želite sprostiti nakopičen stres in se sprostiti ali pa spremeniti svoj mentalni in čustveni svet ter ozavestiti, kakšne misli in čustva vodijo vaš vsakdan. Lahko pa se odločite narediti korenite spremembe in se soočiti s kompleksnimi vprašanji svoje biti. Čeprav mislimo , da delujemo zgolj v smeri svojega prvotnega razloga, ki nas je popeljal na jogijsko podlogo, se začnejo dogajati spremembe tudi na drugih ravneh našega življenja. Joga je praksa, ki celostno vpliva na človeka. Z redno vadbo dosežemo pozitivne učinke na fizičnem, mentalnem, čustvenem in duhovnem nivoju. In ko občutimo, kako se nam je kvaliteta življenja znatno izboljšala, takrat joga postane naša droga.

Razlog za vadbo joge ni toliko pomemben, kot je pomembna sama redna praksa. Ključno pa je to razumevanje in občutenje sebe, ki ga doživimo na podlogi, prenesti v svoje vsakdanje življenje.

Čas je, da naredite nekaj zase in se odločite za zdravo drogo!

Avtorica: Maja Maselj

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Log In

Don’t have an account?